top of page

10 tips til at danne nye venskaber


Vi ved alle, at det kan være svært at få nye venner, men det er ligesom noget du nogle gange, bliver nødt til. Jeg vil ikke sige, at jeg er ekspert i at få nye venner, jeg er hverken særlig snakkesaglig eller god til smalk-talk, og det er lidt det nye venskaber bygger på... Men her kommer i hvert fald mine ti tips til hvordan, du kan danne nye venskaber!

1. Vær åben

Vær villig til at tale. Du kan være meget genert i starten, men det er bare så meget lettere, at blive venner når begge er åbne og smilende.

2. Lad som om at I allerede er venner

Det bare at gå hen og kramme en selvom i næsten ikke kender hinanden hjælper en del. Som man siger: "Fake it ´till you make it", det passer også med venskab, for lige pludseligt er det helt normalt bare at gå rundt og kramme hinanden!

3. Vær social

Prøv at lade være med at lukke dig ind på dit værelse - gå ud, mød nogle nye mennesker (og måske venner?)!

4. Hav samtaleemner klar

Hvad er din ynglings farve? Hvor er du fra? Kan du lide at læse? Det at du allerede har nogle samtalemener forberedt, kan gøre samtaler meget mere glidende og behagelige, end hvis man hele tiden har pauser af akavet stilhed!

5. Vær positiv

Man gider altså ikke altid at høre på den person, der hele tiden brokker sig over alt - prøv at være positiv omkring tingene!

6. Vær imødekommende

Hvis folk er på vej hen til dig så smil og få øjenkontakt med dem, det sender et signal til dem om, at du faktisk godt gider dem.

7. Lad være med at tale om dine andre venner konstant

Selvfølgelig må du sige, at du savner dine andre venner, men lade være med at tale om dem hele tiden. Det er ikke særligt fedt som ny-ven at sidde og høre om gammel-ven hele tiden!

8. Tag initiativ

Spørg om de vil med ind på dit værelse eller spille et spil kort. Hvad som helst!

9. Smil

Man vil meget hellere gå over, og begynde at snakke med folk der smiler. Vi kan alle have en dårlig dag, jeg havde en i går, men prøv alligevel at smil. Et surt ansigt virker bare frastødende.

10. Hvis billeder fra dit liv

Jeg har fundet ud af, at det er meget lettere, at snakke med nogen hvis man går heeeelt tilbage på sin kamerarulle eller gemte snaps. Forklar historierne bag billederne og nye samtaler vil magisk dukke op!

Håber nogle af mine tips vil hjælpe dig fremover!

48 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page