top of page
  • Bogorm

Bøger & Kærlighed


Alle der har læst bøger med romantik i dem (hvilket alle bøger har på den ene eller anden måde), genkender sikkert nogle ting forfattere gør. Det variere meget fra genre til genre, men skal vi ikke kigge, på nogle af de ting der enten er lidt dumme, eller bare er ret mærkelige, hvis det skete i virkeligheden?

Fantasy

1. Juhuu (SIMS fans forstår) i sidste bog

Der er tre bøger i serien, første bog forelsker de to hovedpersoner sig, i slutningen af første bog finder de ud af, at de ikke kan have sex, uden at en af dem dør (lidt dramatisk måske?). Anden bog har de svært ved, at leve med dette og de bliver adskilt. Sidste bog finder de en kur, og de har sex! (WUHUU!)

Hvis det ikke er dødeligt for dem at have sex, venter de oftest stadigvæk bare til den sidste bog i serien...

(I Angel serien gør de det allerede i to´eren! Godt med forandringer! I Dødens Instrumenter gør de det i den sidste, i Evermore serien gør de det i den tredje og så videre i en uendelighed...!)

2. Mændene dufter og smager af de mærkeligste ting

Hvor mange gange hører vi ikke lige om: "han smagte af blod og sved"?, for det første bløder han, og sveder han i hans mund, eller slikker du hans armhule lige nu??

For det andet hvorfor kan du lide det?? I Dødens instrumenter bliver netop disse dufte og smage beskrevet, som noget der var hjemligt ved Jace - hvad med et bad Golden Boy?

3. Trekanter er fantastiske

Der er A.L.T.I.D minimum to fyre og en pige. Vi ved jo godt, hvem hun vælger - så fyr nr. 2 er der egentlig bare for at irritere os og give en bog nummer 2 i serien...

YA

1. Mænd er gentlemen

Hvor mange gange får vi ikke en jakke over vores skuldre, når vi fryser? Åbnet døre for os? Lavet mad? Særbehandling?

Dette er tydeligvis skrevet af kvinder - det skal vi nok komme ind på senere...

2. Mænd er de eneste der skriver om mænd

Ikke ment på den måde at kvinder ikke skriver om mænd, men som "1" siger, de er altid, "forgyldte" gentlemen. Til gengæld når mænd skriver, så skriver de om mænd, og intet er forgyldt. Hvilket man måske nogle gange kunne ønske sig...

3. Den eneste ene

Dette er selvfølgelig en meget romantisk tanke, men hvor sjældent er det, at man hører om tidligere kærester, eller romantiske forhold hovedpersonerne har haft? Sjældent - fordi den dreng de møder i starten, er den eneste ene. Hvilket bare ikke er særligt realistisk.

4. Hovsa der er vist en mand

Hovedpersonen finder altid sin eneste ene i løbet af de første 50 sider, når du møder ham, ved vi jo alle godt, at han er den udkårne til at vinde hendes hjerte. Dog møder vi selvfølgelig også en anden dreng senere henne... chok, hvem skal hun vælge?!!

Fantasy og YA er de eneste to genre jeg, som sådan kan sige noget at

sige om. Jeg synes sci-fy falder lidt inden under dem begge. Kunne du genkende nogle af disse punkter, fra de bøger du læser? ;)


8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Slangens Gave

bottom of page