top of page
  • Bogorm

Bogfails jeg er skyldig i


Vi ved alle sammen godt hvordan, man burde læse en bog, og hvordan man ikke burde læse en bog. Men gider jeg at læse en bog efter reglerne? Nope. For jeg er en Badass Bogorm!

Her lister jeg de ting, jeg gør, som er fy fy, hvis du vil læse bogen som normale mugglers.

Bøger, bøger, bøger

1. Læse slutningen før man er færdig med bogen.

(Jeg blev engang taget i det af selve forfatteren, jeg kan ikke lige huske, hvilken forfatter det var - måske John Green? Jeg læste i hvert fald takkesiden, og der skældte han mig ud for at læse den del før resten af hans bog... upsi...)

2. Læse bagside teksten på de efterfølgende bøger i en serie uden at have læst den første bog færdig - for at få spoilers.

(Man kan få utroligt meget information og spoilers ud af sådan en kort tekst, især hvis man læser flere forskellige hjemmesiders forklaring af bogen...

Nå så hun ender altså op med ham alligevel, nå så de bliver gift... interessant...)

3. Stoppe med at læse i din bog i flere måneder fordi en af dine ynglings personer døde.

(Dette gjorde jeg engang med en fantasi bog, og gæt så hvad der skete, hun levede op igen. Aldrig stol på at nogle er døde, når du læser fantasi!)

4.Bruge tid på at søge på hvad der kommer til at ske i din bog.

(I stedet for at bruge din tid på selv at læse i din bog og finde ud af hvad der sker)

5. Hive i dit bogmærke så det falder ud af din bog.

(Jeg gjorde det her så sent som i går, og din liv er ødelagt! Alt går sort! Du har mistet det sted, du er nået til!

- Så er der bagefter glæden ved, at du finder det sted, du er nået til, livet giver mening igen!)

6. Smide din bog ned i din taske.

(For det første er det her en voldelig handling, din kære bog ikke har fortjent. For det andet så bliver siderne krøllede. Altid. Jeg har prøvet det her utallige gange. Jeg er en dårlig bogmor).

7. Tage fat i din bog ved en af siderne.

(Hvis du læser en tyk bog, som du gør for tykke bøger = gode bøger, kender du dette.

Det der sker kaldes tyngdekraften. En meget uheldig ting. På grund af vægten af din elskede bog, river tyngdekraften ned i den, og derfor river bogen i stykker. Dette forfærdelige, tragiske skete en gang for en af mine ynglings børn og ja du må gerne, have et ynglings barn! (for eksempel er jeg min mors ynglings barn (; - og min søster er ikke en troværdig kilde!), så nu har, min elskede Twilight ikke bare en, men hele to sider hvor der er revet et lille stykke af. Vi holder lige et minuts stilhed...)

8. Spise chokolade eller alt andet mad der kan krumme, dryppe eller dræbe bøger, imens du læser.

(Jeg er en person, der ikke lærer af mine fejl... ja, mange af mine bøger har chokoladepletter i sig. For det er bare godt at spise chokolade samtidig med, at du læser!)

9. Når du åbner din bog, og forventer en dejlig knasende ny bog lyd, men i stedet river du dine sider i stykker.

(Dette skete ved mit sidste bogkøb. Jeg sad lige, og gjorde mig klar til noget bogporn og så... HORROR! Noget lim eller noget må være gået lidt for langt ud på siderne, for de allerinderste af siderne klæber til hinanden, og river, ødelægger... smerte...)

10. Prøve at multitaske med en bog.

(Dette her kan være at se fjernsyn, snakke eller lave andre aktiviteter i mens du prøver at læse. Du ødelægger det bare for dig selv. Glemmer hvor du er kommet til. Læser ordene, men ikke historien. Du ødelægger det bare.)

Som sagt er alle de her punkter, nogle JEG selv laver, men lad os håbe for alle bøger i verdens skyld at du er bedre til, at passe og ære sine bøger end jeg er!


20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Slangens Gave

bottom of page