top of page

Valget, Sarah Engell


Titel: Valget

Forfatter: Sarah Engell

Sideantal: 349

Udgivelsesår: 2017

Genrer: Contemporary, realistisk fiktion

Målgruppe: YA (men alle burde nu den!)

Sprog: Dansk

Forlag: CarlsenPuls

Stjerner: 4/5

Valget

Hvor langt er du villig til at gå for at hjælpe en fremmed?

18-årige Xenia er endelig ved at være kørt klar til toppositionen i hendes ungdomsparti ´Etisk Parti´, men en da møder hun en lille pige, der er flygtet hele vejen alene til Danmark.

Så Xenia må træffe et svært valg.

Vælger hun at hjælpe pigen og risikerer hendes plads i partiet, eller vælger hun at se bort fra det menneske lige foran hende, der har brug for hjælp, for i stedet at kunne vende sin opmærksomhed mod det store billede og partiet?

Kunne jeg lide den?

"Valget" er en utrolig vigtig samtidsroman, som jeg er så glad for er blevet skrevet specielt i en tid i Danmark hvor hadet til det fremmede fylder så meget i medierne og politikken.

Xenia er en virkelig stærk og sej kvindelig hovedperson. Hun står inde for sine holdninger, som få på hendes alder kan og gør, hun handler egenrådigt (til tider også lidt for egenrådigt), og hun kommer altid op fra sine nederlag med oprejst pande.

Indvandrere og flygtninge er et svært emne at skrive om, da det specielt er et emne der skiller vandene, men også dette er Engell kommet imponerende godt rundt om.

Der udtrykkes meninger og holdninger fra begge lejre af indvandrepolitikken, og de er alle velargumenterede, (selvom bogen naturligvis er præget af en holdning til at hjælpe indvandrere så meget som mulig). Ingen af siderne bliver udstillet som den "dumme" eller "bløde" side, men tværtimod bliver ideen om, at vi alle er mennesker med en ret til et frit liv blot luftet.

Medier og nyheder spiller en specielt stor rolle i den her bog, og jeg kunne også rigtigt godt lide, hvordan dette var udført. Om nyhederne er opfundne eller rigtige nyheder, kan jeg ikke udtale mig om, men det lykkedes i hvert fald for mig at få kuldegysninger, hver gang, de blev nævnt. Nyhedsoverskrifterne hjalp til at gøre fortællingen mere aktuel og reel. Det føltes, som om man lige så godt selv ville have kunnet læse dem på TV2 NYHEDER, som man scrollede igennem sin Facebook, og på den måde ramte "Valget" rigtigt tæt på hjertet.

Selvom "Valget" efterhånden er et par år gammel, er den med tiden ikke blevet mindre relevant, og jeg anbefaler derfor alle at læse den!

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page