top of page

Sindstequila, Sofie Riis Endahl


"Lidt må man gøre for at overleve socialt, selvom det dræber en fysisk."

- Sindstequila

Titel: Sindstequila

Forfatter: Sofie Riis Endahl

Format: Lydbog

Udgivelsesdato: 20. november 2017

Genrer: YA

Sprog: Dansk

Forlag: Byens Forlag

Stjerner: 4/5

Sindstequila

Anne er flyttet fra Jylland til Sjælland og har det svært med at passe ind i alle pigerne, der bare er kloner af hinanden.

Rei er fanget i en pigegruppe, hvor hun konstant føler sig presset til at tage skridtet videre med en dreng, så hun ikke længere skal blive kaldt "nonnen"

Efter en fest bliver der delt et privat billede af Anne, og hun bliver nødt til, at finde ud af hvem hun stoler på, og hvordan hun løser roddet. Rei vil gerne være venner med Anne, men vil ikke stikke ud fra sin gruppe. Hvad er vigtigere? Venskab eller ensomhed?

Var den god?

Jeg kunne rigtigt godt lide "Sindstequila" og synes også, at det er så mega sejt, at forfatteren kun er lidt ældre, end jeg selv er!

Man kan godt mærke, at bogen er skrevet af en der går igennem den samme periode i sit liv som karakterne i historien. En simpel detalje som tegningerne af pikke på gymnasiet, gør det så meget mere troværdigt for læseren.

Jeg hørte selv Sofie Riis Endahl sige til BogForum´18, at hun faktisk synes, at man skulle lytte til lydbogen end læse den fysiske bog - så det var det jeg gjorde.

Lydbogen er super fedt lavet, og der er castet forskellige piger til at læse henholdsvis Rei og Annes kapitler op, hvilket giver en virkelig fed effekt. Du føler pludselig at karakterne bliver levende, i stedet for at det bare er en monoton stemme, der læser hele bogen op.

Samtidig omhandler bogen også nogen meget relevante emner både som ung, men også bare som menneske i den digitale tidsalder. Både Rei og Anne er nogle virkeligt seje karakterer, selvom de begge havde deres fejl, var de også gode til til sidst at stå op for dem selv og kick some ass!

Hvis du er kommet lidt ned i et hul af engelsk litteratur, og faktisk gerne vil læse noget fra dit eget land igen, kan jeg klart anbefale Sindstequila!

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page